Båtlån

Med et lånebevis (sjekk www.båtlån.info) kan du enkelt finne båten du drømmer om og du trenger ikke å bekymre deg om finansieringen. Et lånebevis er en uforpliktende bekreftelse på lån. Her står det hvor mye du kan låne til å kjøpe en båt. Det vil også stå avtalt nedbetalingstid og hvor mye du må stille med i egenkapital. Her vil du også ha en oversikt over de månedlige kostnader ved et lån, slik at du vet hvor mye du må betale for båten din. Det er viktig å huske at kjøper du en båt på mer enn sju meter, så må båten registreres i skipsregistret. I tillegg kan ikke båten og nedbetalings-tiden på lånet, være mer enn 20 år sammenlagt.

Kjøpekontrakt

Husk at kjøper du båt av en privatperson, så må dere lage en kjøpe-kontrakt. Dette er en bindende avtale mellom kjøper og selger, som er beregnet for privatpersoner. Kontrakten må inneholde detaljer om kjøper og selger. I tillegg må det stå en del informasjon om selve båten. Dette gjelder båttype, merke, motor samt skrog/CIN/HIN-nummer. Dere bør også skrive inn eventuelle mangler ved båten og som eieren har kjennskap til. Skriv inn den avtalte kjøpesum og signer avtalen. Da kan du som kjøper ordne opp med betalingen og siden du har et lånebevis, slipper du å stresse med å søke om finansiering.

Når du har funnet båten

Når du har funnet båten du ønsker å kjøpe, kan du benytte deg av lånebeviset du har fått. Ta kontakt med banken og fortell dem at du har funnet en båt du ønsker å kjøpe. Banken trenger litt opplysninger om båten, blant annet type og årsmodell, motornummer og skrog/CIN/HIN – nummer. Sistnevnte nummer står på båten. I tillegg må de vite hvem selgeren er. Du vil da motta ferdig utfylte lånedokumenter. Disse kan du signere med BankID og så må skjøtet på båten bli ført over på deg som ny eier. Så snart dette er klart og pantet har blitt konferert i skipsregisteret, kan lånet bli utbetalt til selgeren. Dette skjer umiddelbart etter at alle dokumenter er på plass og trenger derfor ikke å ta lang tid. Du har da blitt eier av din første båt og kan komme deg ut på vannet og nyte båtlivet.