Hvor kan en kjøpe valper?

Det er en stor dag i familien. Dere har bestemt at dere skal anskaffe dere en hundevalp til glede for store og små. Men, så kommer spørsmålet om hvor man kan kjøpe valper. Dette kan gjøres mange steder, men det er viktig å finne den riktige selger, slik at dere er trygge på at valpen dere får med hjem er sunn og frisk.

Bestem hvilken hund dere skal ha

Som familie er det viktig med en valp som er leken og liker at barna herjer med den. Men dette skal gjerne fortsette, også når valpen har blitt til en voksen hund, og derfor bør dere velge en hunderase som passer som familiehund. Utvalget av hunderaser er enormt, men noen er bedre egnet til familier enn andre. Mange som er vant med hunder forteller at de hunder som passer best til familier er Boxer og Golden Retriever. Dette er hunderaser som liker kos, barn, lek og moro.

Selvsagt finnes det mange andre raser som passer til familier og så snart dere har funnet ut hvilken hund dere ønsker, så kan dere begynne å lete etter en valp. Det finnes mange steder hvor dere får kjøpt en valp, men det anbefales å kjøpe den hos en oppdretter med et godt rykte. Det er ikke helt det samme som å kjøpe middag i butikken og med kjøpet av en liten valp så er tillit viktig.

Kjøp valp gjennom oppdretter

Det er mulig å kjøpe valper hos private via annonser på f.eks. Finn.no eller Hundemarked.no. Dere kan saktens være heldige å finne den valpen dere leter etter på disse nettsidene. Men uansett om dere kjøper av private eller en oppdretter så er det et par ting dere bør være oppmerksomme på. Det er ikke bare å velge en valp og betale med kredittkortet. Når dere besøker stedet hvor dere skal se på valpen, så bruk litt tid på å se valpen fra avstand. Virker den glad og fornøyd eller er den sky og virker litt redd? Valper som ikke har hatt så mye kontakt med mennesker eller har vært veldig beskyttet blir som regel ikke sosiale og da vil dere bli skuffet på sikt. Dere bør også sjekke at valpen er renn og velstelt samt at den har fått de nødvendige ormekurer før dere kjøper den.