Flytende desserter

Disse flytende fristelsene kan serveres både som en deilig forfriskende dessert, eller som en velkomstdrink til grillfesten. Ingen av disse oppskriftene inneholder alkohol, så de kan nytes av barna like godt som de voksne (finn nettsider med andre oppskrifter her). Skulle anledningen være en grillfest der bare voksne er inviterte kan du selvfølgelig smake til drinkene med en passende type alkohol. Dere kommer til å sette pris på å skippe kake og is etter et tungt måltid og heller nyte en forfriskende drikk! Noen av disse oppskriftene forbeholder at du har en blender eller mixer.

Jordbær punsj

Oppskriften holder til 12 glass.

Rens jordbærene og ha dem over i en blender sammen med saft og vann. Vask appelsinen godt og skjær den i skiver. Legg jordbærpureen i en stor bolle og hell over sitronbrusen. Ha i isbiter og pynt med appelsinskiver. Kan tilsettes vodka med sitronsmak.

Slush med smak av fersken og bringebær

Oppskriften holder til 4 glass.

  • 800 g ferskenhalver i sukkerlake
  • 2 dl sukkerlake fra ferskenene
  • 250 g fryste bringebær

Hell sukkerlaken av ferskenene og spar på laken. Kjør fersken og bringebær i en blender og spe på med lake til du får en «sørpete» konsistens. Hell over i dessertglass og spis med skei. Bruk Bacardi Razz om du ønsker en alkoholholdig slush.

Frisk drikk med melon og grapefrukt

Denne oppskriften holder til 10 glass.

  • Isbiter
  • 1 l jus av vannmelon
  • 1/2 dl grapefruktjus
  • Vannmelon og lime i skiver til pynt

Fyll glassene med isbiter og hell over vannmelonjusen. Rør rundt og topp med grapefruktjus. Pynt med skiver av lime eller vannmelon. Gin er velegnet til den alkoholholdige varianten av denne drikken.

Milkshake med piña colada smak

Oppskriften gir cirka 1 liter milkshake.

  • 1 ananas
  • 400 g kokosmelk, eller krem
  • 2 ss limejus
  • 1-2 ss sukker

Kjør alle ingrediensene i en blender og smak til med sukker. Server med en skive ananas på glasset. Bruk en ferdig piña colada mix eller rom til å tilføre denne drikken alkohol.

Forfriskende iste med mynte og kanel

Denne oppskriften holder til 6 glass.

  • 2 teposer
  • 1 l varmt vann
  • 1 1/2 dl brunt sukker
  • 3 ss limejus
  • 1 dl mynteblad
  • 1 kanelstang per glass
  • Isbiter

Lag te av vann og teposer og la dem trekke til anbefalt tid. Rør inn sukker og limejus og la blandingen trekke i en halvtime. Sett så til kjøling. Like før servering tilsetter du mynteblad og isbiter og setter en kanelstang i glassene for ekstra smak. Dersom du vil lage en alkoholholdig variant bør du tilsette både vodka, tequila, triple sec, rom og gin.